Wat zijn mijn verhuiskosten?

Mensen vragen ons regelmatig wat verhuiskosten zijn, voor hun specifieke situatie. Welke kosten komen allemaal kijken bij een verhuizing en waaruit bestaan deze verhuiskosten allemaal? Wij hebben voor u drie voorbeelden uitgewerkt. Ook is het mogelijk om zelf een indicatie van de verhuiskosten te berekenen.

Een verhuizing is tijdrovend en er is in sommige gevallen specifiek materiaal nodig, zoals bij verhuizingen op de eerste verdieping of hoger. Het voordeel aan verhuizers is dat ze ervaring hebben om op een efficiënte manier te werk te gaan, waardoor de verhuiskosten vaak lager uitvallen dan verwacht.

Drie voorbeelden van verhuiskosten

De verhuiskosten verschillen sterk, afhankelijk van de situatie. Om u een idee te geven, hebben wij drie veel voorkomende situaties voor u op een rijtje gezet, met de bijbehorende verhuiskosten. Wanneer u een aanvraag doet, doen wij een videotaxatie, of komen wij bij u langs. Op basis daarvan ontvangt u een vrijblijvend overzicht van de verhuiskosten op maat.

Verhuiskosten alleen samen

Verhuiskosten alleen/samen

Tussen 40/60m2, appartement

 • 2 verhuizers.
 • Verhuiswagen van 25m3 BINNEN 20 KM GRATIS) daarna + € 0,99 p.km.
 • Verhuismaterialen (verhuishoezen, dekens, matrashoezen, meubelhondjes, seal/krimpfolie etc.).
 • 3 werkuren per inboedelverhuizer / handyman ( incl. (de)montage en/of in/uitpakwerkzaamheden.

Optioneel

 • 25 duurzame verhuiskratten € 91,- (incl. bezorgen/ophalen binnen een straal van 20 km).
 • Verhuislift + service € 99,- per uur.
 • Piano / vleugel transport.
 • Opslag (droog/geventileerd en veilig).

Verhuiskosten: € 450,- excl. BTW.

Ja, ik wil een voorstel op maat

 

Verhuiskosten klein gezin

Verhuiskosten klein gezin

Tussen 60/80m2, appartement/eengezinswoning

 • 3 verhuizers.
 • Verhuiswagen van 35m3 BINNEN 20 KM GRATIS, daarna + € 0,99 p.km.
 • Verhuismaterialen (verhuishoezen, dekens, matrashoezen, meubelhondjes, seal/krimpfolie etc.).
 • 4 werkuren per inboedelverhuizer / handyman (incl. (de)montage en/of in/uitpakwerkzaamheden).

Optioneel

 • 50 duurzame verhuiskratten € 151,-. (incl. bezorgen/ophalen binnen een straal van 20 km).
 • Verhuislift + service € 99,- per uur.
 • Piano / vleugel transport.
 • Opslag (droog/geventileerd en veilig).

Verhuiskosten: € 900,- excl. BTW.

Ja, ik wil een voorstel op maat

 

Verhuiskosten gemiddeld tot groot gezin

Verhuiskosten gezin

Tussen 80/120m2, eengezinswoning

 • 4 verhuizers.
 • Verhuiswagen van 50m3 BINNEN 20 KM GRATIS, daarna + € 0,99 p.km.
 • Verhuismaterialen (verhuishoezen, dekens, matrashoezen, meubelhondjes, seal/krimpfolie etc.).
 • 5 werkuren per inboedelverhuizer / handyman (incl. (de)montage en/of in/uitpakwerkzaamheden).

Optioneel

 • 80 duurzame verhuiskratten € 212,- (incl. bezorgen/ophalen binnen een straal van 20 km).
 • Verhuislift + service € 99,- per uur.
 • Piano / vleugel transport.
 • Opslag (droog/geventileerd en veilig).

Verhuiskosten: € 1500,- excl. BTW.

Ja, ik wil een voorstel op maat

 

Bereken de verhuiskosten voor uw specifieke situatie

Wilt u zelf voor uw situatie berekenen wat de verhuiskosten ongeveer zijn? Dat kan! Binnen vijf minuten ziet u met onze rekentool direct een indicatie wat voor uw situatie de kosten zijn. Als u daarna een videotaxatie plant, kunnen we u een mooie korting aanbieden.

Bereken een indicatie voor mij

De onderdelen die bepalend zijn voor de verhuiskosten

Er kan een behoorlijk verschil in de vervoerskosten>#vervoerskosten zitten, afhankelijk van bijvoorbeeld de afstand die afgelegd moet worden. Ook de kosten van verhuizers>#kostenverhuizers spelen een belangrijke rol. De kosten van de organisatie>#kostenorganisatie worden nogal eens over het hoofd gezien. Gelukkig heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding>#vergoeding. Over deze onderdelen van de verhuiskosten, vindt u hier meer informatie.

Vervoerskosten

U kunt natuurlijk een verhuiswagen huren. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar voor grotere wagens is een vrachtwagen rijbewijs nodig en vaak komen er nog diverse kosten bij. Bij een verhuisbedrijf zoals de Verhuis-Butler is dit anders. Wij hebben verschillende wagens en daardoor zit er altijd een geschikte wagen voor uw inboedel tussen. Ook over het rijbewijs hoeft u zich geen zorgen te maken; de verhuizer heeft alle benodigde papieren. Geef daarnaast van te voren de afstand op, binnen 20 kilometer is dat bij ons inclusief. Daar buiten zullen er extra kosten per kilometer bij komen. Door een totaalpakket af te nemen zal er een scherpe prijs voor de verhuiswagen mogelijk zijn. Dit is allemaal in de offerte opgenomen.

 

Kosten van verhuizers

Verhuizers kunnen u met allerlei klussen helpen en deze zullen per uur en per persoon gerekend worden. Vaak is een klus 2x zo snel klaar op het moment als er 2x zoveel verhuizers zijn. Let bij een berekening op het totaal aantal manuren dat nodig is. Een verhuizer kost gemiddeld tussen de €35,- tot €55,- per uur. Heeft u totaal 10 manuren nodig (2 verhuizers voor 5 uur) dan kost dat gemiddeld rond de €550,- incl. BTW.

 

Een gemiddelde verhuizing in Nederland (binnen een bepaalde regio; max. 20 km) kost ongeveer €1400,-. Bij de Verhuis-Butler verhuizen we u al vanaf €389. incl. BTW.

Download hier gratis de Verhuizen checklist zodat u een goed overzicht heeft van alle te regelen zaken voor uw verhuizing.

 

Kosten voor de organisatie

Vaak wordt vergeten dat een verhuizing veel planning vereist. Zeker voor een zakelijke verhuizing is de planning cruciaal. De Verhuis-Butler heeft hier veel ervaring in en wij kunnen hierdoor de planning vrij accuraat bepalen. De haken en ogen zijn bekend en we kunnen inschatten hoelang iets duurt.

Op verschillende manieren is het mogelijk om te besparen op de totale verhuiskosten. Deze besparingen zijn voornamelijk te realiseren door zelf te helpen met de verhuizing. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, maar probeer dan aan vrienden of familie te vragen om hulp. Wilt u de verhuizing geheel door de specialisten laten doen. Met onze rekentool ziet u binnen 5 minuten een indicatie van wat uw verhuizing zou kosten bij De Verhuis-Butler.

Bereken een indicatie

 

Verhuisvergoeding

In verschillende situaties heeft u recht op (gedeeltelijke) vergoeding van de verhuiskosten. Een veel voorkomende verhuisvergoeding is dat een huurder verplicht de woning moet verlaten door sloop of renovatie. Ook bij een verhuizing voor een nieuwe baan, is het soms mogelijk om via de werkgever een vergoeding te krijgen.

Deze vergoedingen zijn voornamelijk voor het inschakelen van een verhuisbedrijf en andere ongemakken die bij een verhuizing komen kijken. Op de website van Nibud, is hier meer informatie over opgenomen.

Door de ervaring van De Verhuis-Butler, kunnen wij erg efficiënt werken. Hierdoor hoeft een verhuizing helemaal niet duur te zijn.

Doe mij een voorstel op maat