Video Taxatie Whatsapp ons! Mail ons! Bel ons!

Koelkast verhuizen

Een koelkast is vaak een lastig object om te verhuizen. Het verhuizen van een koelkast lijkt misschien voor de hand liggend, maar de kans is groot dat u op de dag van verhuizing zelf toch met een aantal problemen te maken krijgt. Een koelkast verhuizen vereist een speciale aanpak om te voorkomen dat er schade ontstaat aan de koelkast, andere spullen en uw rug! Lees dit artikel over een koelkast verhuizen, zonder schade.

Een koelkast verhuizen: de grote schoonmaak

Voordat u een koelkast verhuist, is het belangrijk dat u alle etenswaren verplaatst naar een andere koelkast. U kunt namelijk niet de koelkast met volledige inhoud verhuizen. Zet daarna de koelkast uit en haal de stekker uit het stopcontact. Het is tijd voor een goede schoonmaakbeurt. Heeft uw koelkast een vriesvak? Begin dan de dag voor de verhuizing aan de schoonmaak.

Na het ontdooien van de koelkast is slim om de koelkast schoon te maken. Maak alle planken, vakken en lades schoon, zodat u een schone koelkast heeft in uw nieuwe woning.

Zet voor het verhuizen deuren en lades van de koelkast vast

Bijna iedere koelkast beschikt over planken, lades of opbergvakken. Tijdens de verhuizing kunnen deze gaan schuiven. Plak daarom voor de verhuizing alles met tape vast. U kunt de deur van de koelkast vastzetten met bijvoorbeeld een spanband. Zo zorgt u ervoor dat de deur niet open gaat tijdens de verhuizing.

Verhuis de koelkast zo veel mogelijk rechtop

Veel mensen staan er niet bij stil, dat de koelkast bij voorkeur rechtop moet worden verhuisd. Uiteraard zal dat niet altijd tot de mogelijkheden behoren, maar het liggend of omgekeerd verhuizen van een koelkast kan defecten veroorzaken. Door hier rekening mee te houden zorgt u er voor dat er niet zo snel gebreken zullen kunnen ontstaan aan de koelkast.

Gebruik verhuishulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die het verhuizen van een koelkast vergemakkelijken. Heeft u een koelkast of vriezer op een hogere verdieping staan? Het huren van een verhuislift(interne link) is dan de makkelijkste optie. Wilt u de koelkast zonder verhuislift naar beneden tillen? Er bestaan speciale banden waarmee u met twee personen de koelkast naar beneden tilt.

Daarnaast is een steekwagen ook een goed hulpmiddel om een koelkast mee te verhuizen.

Geen gebruik van de koelkast voor 24 uur na de verhuizing

Wanneer de koelkast is verhuisd, wordt het aangeraden om deze 24 uur niet te gebruiken. Tijdens de verhuizing kan de olie van de compressor namelijk door het systeem zijn gelopen, wat tot problemen kan leiden. Een dagje wachten tot alles terug netjes op z’n plaats zit, is dan ook aan te raden.

Koelkast laten verhuizen

Wilt u niet zelf het gedoe van de verhuizing? Wij doen het graag voor u. De VerhuisButler heeft specialisten die zowel uw koelkast als de rest van de inboedel in no-time en zonder schade verhuizen. Qua kosten valt het vaak erg mee als u alles bij elkaar optelt.

Benieuwd? U berekent zelf binnen 5 min. een indicatie van de kosten of vraag een vrijblijvende videotaxatie aan.